U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Dirigent

Leo Rijkaart studeerde koor- en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Frans Moonen, Jan Boogaarts en Lucas Vis. 

In 1991 nam hij deel aan een, door het Nederlands Kamerkoor georganiseerde, masterclass onder leiding van Uwe Gronostay en hij dirigeerde dit koor gedurende een aansluitend concerttournee in Nederland. 

De twee pijlers van zijn muzikale activiteiten zijn het muziekonderwijs en de koordirectie.

In september 2004 richtte hij het Randstedelijk Zanginstituut in Gouda op. Vanuit dit instituut worden allerlei opleidingen, workshops, evenementen en reizen op vocaal gebied verzorgd. 

Aan de opleiding voor dirigenten Hogeschool Bourdon geeft hij het vak koordirectie. 

Als dirigent is Leo Rijkaart verbonden Toonkunst Plus Gouda, het kamerkoor Cantare en het Gouds Mannenvocaal. Hij wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent (o.a. bij de Leidse Scratchdagen). 

Zijn repertoire beslaat werken uit alle stijlperiodes met een voorkeur voor de Barok en de Romantiek. In 1998 dirigeerde hij in Delft de eerste geënsceneerde uitvoering van de Mattheüs Passion in Nederland, wat hij herhaalde met Toonkunst Gouda in 2011. 

Hij is voorzitter van de muziekcommissie van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst.